Tehnopolis / Internet 18

Haški sud blokirao The Pirate Bay

Sajt The Pirate Bay blokiran je u Holandiji nakon što je Haški sud naredio internet operaterima Ziggo i Xs4all da svima zabrane pristup ovoj stranici u narednih deset dana.

klix.baIzvor:

Blokada strane trajaće sve dok Vrhovni sud u Hagu ne donese konačnu odluku o zabrani skidanja sadržaja s interneta. Ova odluka usledila je nakon borbe protiv piraterije u Holandiji još od 2014. godine.

Kako prenose holandski mediji, oni koji se ne budu pridržavali naredbe Haškog suda, moraće da se suoče s novčanim kaznama i do 10.000 evra, uz još dodatnih 2.000 evra za svaki dan tokom kog internet operateri nastave da krše ograničenja.

Ova odluka je još jedna u nizu koja pokazuje volju Holandije da deluje na internet provajdere kako bi u potpunosti isključili pristup popularnim torrent stranicama.

Početkom ove godine, sud u Švedskoj je doneo sličnu odluku kada je naredio internet operaterima da tri meseca isključe pristup stranici The Pirate Bay. Nakon toga, u junu je i Evropski sud donio presudu kojom je naložio holandskim operaterima da bokiraju The Pirate Bay.

Komentari 18
Čitajte
Pošalji komentar