Sve što je Google ikada saznao o vama nalazi se na ovoj stranici

Google je omogućio korisnicima da pomoću novog alata My Activity (Moja aktivnost) imaju uvid u sve što su ikada radili preko njegovih i drugih povezanih servisa.

Tehnopolis

Izvor: 24sata.hr

Nedelja, 16.04.2017.

17:23

Sve što je Google ikada saznao o vama nalazi se na ovoj stranici

Uz to, korisnik sada može i da uključi ili zabrani personalizovane oglase.

Ovaj alat je nadogradnja sistema My Account (Moj račun) lansiranog u maju prošle godine, a u kome korisnik može na jednom mestu da odredi koji podaci o njemu će se prikazivati na svim Google-ovim proizvodima.

My Activity je kontrolni meni koji će korisnicma omogućiti uvid u sve što je Google prikupio o njima i njihovim aktivnostima preko pretraživača, YouTube-a, Chrome-a, Android-a i drugih aplikacija. Svaku od tih stavki korisnik sada može da uredi ili potpuno izbriše.

Uz prikaz aktivnosti korisnika, sada dolaze i nove postavke za oglašavanje. Google koristi sve što može da bi korisniku prikazivao prilagođene oglase, i tu sad postoji opcija da se takav novi prikaz dozvoli ili da se podešavanje ostavi kao što je bilo dosad.

Za one koji brinu o privatnosti, ovo će verovatno biti opcija koju neće hteti da uključe. Ipak, tu je i prilika da se isključi prikazivanje određenih oglasa ili da se izaberu teme koje su korisniku relevantne i da mu se na osnovu toga prikazuju oglasi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: