Brži (i sadržajniji) internet konačno stiže na Kubu

Kompanija Google i kubanska vlada potpisale su danas sporazum koji će omogućiti brži internet za stanovnike i omogućiti instaliranje više servera na ostrvu koji će primati većinu popularnih sadržaja na internetu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 13.12.2016.

22:00

Brži (i sadržajniji) internet konačno stiže na Kubu
Foto: Thinkstock

Skladištenje podataka na Kubi unapredjuje kvalitet usluge, jer signal više neće morati da prelazi velike razdaljine od Venecuele do najbližeg servera.

SAD skoro pedeset godina nemaju direktnu vezu za prenos podataka sa ostrva, što doprinosi izuzetno slabom internetu zbog kojeg je korišćenje sajtova kao što je YouTube praktično nemoguće.

Današnji sporazum uklanja jednu od prepreka za normalan internet na Kubi, jednu od zemalja u kojoj je pristup internetu najograničeniji i najskuplji.

Kućne internet konekcije su ilegalne, a vlada naplaćuje sumu koja je jednaka mesečnoj plati na Kubi za deset sati korišćenja veoma sporog interneta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: