Nemačka blokirala prenos WhatsAppovih podataka Fejsbuku

Nemačke vlasti za zaštitu ličnih podataka naložile su danas američkoj kompaniji Fejsbuk da prestane sa prikupljanjem i skladištenjem podataka o korisnicima WhatsAppa u Nemačkoj i da izbriše sve do sada prikupljene podatke, navodeći kao razlog bezbednosnu zabrinutost.

Tehnopolis

Izvor: Tanjug

Utorak, 27.09.2016.

15:55

Nemačka blokirala prenos WhatsAppovih podataka Fejsbuku
Foto: Gettyimages

"Posle Fejsbukovog preuzimanja aplikacije za razmenu poruka u 2014. godini, Fejsbuk i WhatsApp su obećali da neće deliti podatke", navodi se u saopštenju hamburškog komesara za zaštitu podataka i slobodu infromacija Johanesa Kaspara, a prenosi agencija Frans pres.

"To mora biti odluka korisnika da li želi da svoj nalog poveže sa Fejsbukom. Fejsbuk mora da unapred traži njihovu dozvolu", dodaje se u njegovom saopštenju.

Kaspar je naveo i da njegovi napori imaju za cilj da se zaštiti privatnost 35 miliona korisnika WhatsAppa u Nemačkoj.

WhatsApp je u avgustu saopštio da će početi da deli podatke sa Fejsbukom kako bi se omogućilo bolje ciljano oglašavanje i kako bi se pojačala borba protiv spamova na platformi.

Iz Fejsbuka su poručili da su spremni na saradnju sa nemačkim vlastima, kao i da ta kompanija posluje u skladu sa zakonima EU o zaštiti podataka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: