Snouden: Šta god radili, ne koristite Googleovu aplikaciju za čet

Edvard Snouden upozorio je ljude da ne koriste Google Allo jer čuveni tehnološki gigant putem ove aplikacije čita sve što korisnici napišu.

Tehnopolis

Izvor: Independent

Četvrtak, 22.09.2016.

09:50

Snouden: Šta god radili, ne koristite Googleovu aplikaciju za čet
Foto: Gettyimages

Aplikaciju, koja je dostupna za Android i iOS, Google je predstavio u maju ove godine, a u upotrebu je ušla 21. septembra.

Njen softver beleži sve što ljudi izgovore, a zatim sadržaj skladišti za kasniju analizu, sa ciljem da se ti podaci iskoriste za unapređenje aplikacije.

Ali, to takođe znači da će razgovori biti “večno” uskladišteni na Googleove servere, iako je kompanija prvobitno saopštila da će se poruke skladištiti samo privremeno.

Snouden je istakao da bi lični podaci korisnika lako mogli da budu zloupotrebljeni.

“Besplatni za preuzimanje danas: Google Mail, Google Maps i Google nadgledanje. To je #Allo. Ne koristite Allo”, napisao je Snouden na svojem Twitter profilu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: