Wikipedia: Hronika ljudske istorije u realnom vremenu

Wikipedia je mnogo više od običnog niza članaka o događajima, ljudima i stvarima. To je živi organizam koji raste, podešava se i hrani na bazi plime i oseke istorije.

Podeli

Od tragedija do sportskih događaja, ona je hronika za gotovo sve. Kao dokument istorije u realnom vremenu, zapanjujuće je to koliko je ovaj sajt. Ukoliko se nešto desi bilo gde, bez obzira da li je ili nije na planeti, podnosi se novi članak a to se radi često na više jezika i potpuno volonterski.

Trenutno postoji preko 38 miliona članaka na sajtu koga uređuje preko 70.000 saradnika. Međutim, kao i sve što uređuju ljudi ponekad se dešavaju greške ili se koristi za neke mračne stvari. Međutim, u pogledu podeljenog znanja, teško je naći bolji izbor. I dok je korišćenje Wikipedije kao kredibilnog izvora verovatno pogrešna ideja, sasvim sigurno je dobra odskočna daska.

Video pregled prethodne godine trebao bi da istakne sve izmene i događaje u 2015. godini.

Izvor: Benchmark.rs

Internet

Stiže nova nadogradnja za Facebook Events

Prema navodima Tech Cruncha, najnovija iOS nadogradnja omogućava znatno veću fleksibilnost prilikom pretraživanja različitih događaja u okruženju korisnika, poput različitih kulturnih dešavanja, žurki, karata za koncerte i slično.

Internet ponedeljak 21.12. 10:05 Komentara: 1

Suspendovan ThePirateBay.com domen

Popularni The Pirate Bay servis za distribuciju piratskog sadržaja tokom godina je bio meta brojnih napada, rušenja i ukidanja - od strane vladinih agencija, raznih racija, sudskih izvršenja, ili ISP blokiranja. Međutim, nekako je uvek uspevao da se digne iz pepela i vrati u punoj snazi.

Internet nedelja 20.12. 15:16 Komentara: 29

Moskva uvodi Wi-Fi na groblja

Kao deo kampanje da uvede Wi-Fi na sva prometna javna mesta u ruskoj prestonici, vlasti Moskve odlučile su da odvedu bežični internet i na prilično neobične nove lokacije - groblja.

Internet petak 11.12. 12:55 Komentara: 20

Google ukida Gmail?

Na Gmail.com domenu trenutno se dešava nešto veoma interesantno... Google je korisnike počeo da obaveštava o svom eksperimentalnom servisu Inbox By Gmail koji se pojavljuje umesto Gmail naloga.

Internet subota 5.12. 22:40 Komentara: 66
strana 1 od 5 idi na stranu