Facebook zna gde "cure" lozinke

Facebook zna da curenje lozinki ugrožava korisnike, čak i kada je u pitanju drugi sajt koji je hakovan.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 17.10.2014.

21:55

Default images

Ovo se deđava iz razloga što korisnici obično koriste ista korisnička imena i lozinke za različite sajtove i servise. Zbog toga je Facebook razvio proces kojim će aktivno pratiti vesti o probijanju sigurnosti i skenirati sajtove koje hakeri obično koriste za distribuiranje korisničkih imena i lozinki.

Nakon pronalaženja kolekcije imena i lozinki, sistem koristi automatizovani proces kojim proverava ono što ima u svojoj bazi.

Facebook navodi da kopije korisničkih lozinki ne čuva u tekstualnom obliku, već prvo enkriptuje i pretresa lozinke, pre nego što ih poredi sa sličnim enkriptovanim log-in detaljima.

U slučaju da sistem primeti identične log-in podatke, koje su iskorišćene i na Facebooku, korisniku se preporučuje proces menjanja lozinke naredni put kada se uloguje.

Ovaj sistem je već isproban i testiran, ali se korisnici i dalje savetuju da koriste two-step autentifikaciju tokom logovanja.

Izvor: Benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: