Besplatna priprema za kombinovani test na internetu

Prvi put ove godine znanje osmaka će, osim iz srpskog i matematike, testirati i na potpuno nepoznatim zadacima iz pet predmeta: biologije, geografije, hemija, fizike i istorije. Iako je kombinovani test kod mnogih izazvao paniku, evo dobre vesti koja će pomoći đacima da se lakše spreme za ovaj treći deo završnog ispita.

Podeli

Na sajtu www.mala-matura.com od danas je dostupan onlajn kombinovani test, koji svi mogu besplatno koristiti i spremati se za polaganje. Deca će sada moći nepoznate zadatke iz novih pet predmeta da vežbaju onlajn, sa računara, telefona ili tableta. U tome će im pomoći i Android aplikacija za pripremu male mature, koja se besplatno može preuzeti na Google Play Storu, na linku.

– Osim testova iz matematike i srpskog, koji su i ranije bili na sajtu, sada đaci mogu vežbati testove za svaki predmet posebno, na primer istoriju ili biologiju. Osim toga, napravili smo i simulaciju kombinovanog testa, tako da će moći da testiraju znanje iz ove potpuno nove oblasti kao da su na završnom ispitu – kaže Aleksandra Prokopijević, profesorka srpskog jezika u Srednjoj školi za informacione tehnologije ITHS.

Ukoliko im još nešto ostane nejasno, deca će moći da postave pitanja profesorima iz svakog od pet navedenih predmeta putem sajta ili na Fejsbuk strani Mala matura. Odgovore na pitanja će dobijati u najkraćem mogućem roku.

Do polaganja završnog ispita decu očekuje dodatna pomoć u onlajn pripremi za malu maturu. Na sajtu će im biti dostupne "chat" konsultacije sa profesorima, učenje u virtuelnoj učionici, kao i mogućnost da prate "live stream" emisije o gradivu iz oblasti srpskog jezika i matematike.

Sajt mala-matura.com je projekat besplatne pripremne nastave Srednje škole za informacione tehnologije ITHS (www.iths.edu.rs), Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije ITS (www.its.edu.rs) i kompanije LINK group.

Kako koristiti sajt mala-matura.com?

Dovoljno je samo da se učenik registruje na sajt i može da bira oblasti iz gradiva srpskog i matematike, ili nekog drugog predmeta.

Internet

Hrvatski "fejseri" u raljama žargonizama

Iako bi hijene, špijuni, emotivci, petlovi, lopovi... mogli biti likovi neke krimi priče ili životinjskog sveta, zapravo su žargonizmi posvećeni šarolikom društvu s Fejsbuka koje su u medjusobnom opisivanju izmislili kreativni hrvatski korisnici te društvene mreže, u zavisnosti kako je ko doživljava.

Internet četvrtak 27.03. 10:23 Komentara: 7

"Sajt od milion dolara" i dalje radi

Pre nego što si Kickstarter i Indiegogo učinili projekte sakupljanja finansija prostim i dostupnim svima, Alex Tew je finansirao svoje obrazovanje prodajući deliće svog sajta veličine 10 x 10 piksela po ceni od 100 dolara.

Internet sreda 26.03. 18:07 Komentara: 10

EU: Cena interneta je previsoka

Internet provajderi u Evropi imaju izuzetno neujednačene cene za širokopojasni internet, zbog čega se potrošači često osećaju zbunjeno i prevareno, pokazali su danas objavljeni rezultati jednog istraživanja koje je sprovela Evropska komisija.

Internet utorak 25.03. 17:50 Komentara: 64
strana 1 od 6 idi na stranu