Sve više zavisnika od interneta

U Hrvatskoj se svake godine zabeleži 12 do 14 novih slučajeva zavisnosti od interneta među populacijom uzrasta od sedam do 18 godina, piše "Slobodna Dalmacija".

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.03.2014.

13:13

Default images

Osim što izaziva zavisnost, preterano korišćenje interneta decu izlaže brojnim rizicima - provodeći sve više vremena za računarom ili pametnim telefonom gube socijalne veštine, što ih čini lakim plenom pedofilima ili vršnjačkom nasilju koje se internetom širi rapidnom brzinom.

Najmlađi evidentirani zavisnik od interneta doslovce je doživeo blaži nervni slom kada su ga roditelji ostavili u stanu bez kabla za vezu s internetom...dečak je počeo da razbija sve po stanu, iznosi jedan od primera dalmatinski dnevnik.

U Sjedinjenim Američkim Državama već postoje terapeutski kampovi za zavisnike od interneta u kojima terapije traju i do tri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: