Microsoft je danas svetu predstavio OneDrive

Kompanija Microsoft danas je objavila globalnu dostupnost besplatnog servisa OneDrive. Ovaj inovirani servis, do skoro poznat pod imenom SkyDrive, pruža mogućnost korisnicima da na jednom mestu čuvaju fotografije, video zapise i dokumente, istovremeno im omogućavajući lak i jednostavan pristup sa bilo kog uređaja i bilo kog mesta.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 19.02.2014.

15:26

Default images

Novi OneDrive nudi sve ono što su korisnici voleli kod SkyDrive-a, ali i nove, unapređene opcije za deljenje video sadržaja, kao i aplikacije za Windows Phone, iOS, Android i Xbox. OneDrive nudi 7GB besplatnog prostora za skladištenje podataka ili, na primer, više od 7.000 fotografija.

Pored kompatibilnosti sa drugim platformama i jednostavnog pristupa, OneDrive omogućava korisnicima da zajedno rade na dokumentima, a da ne moraju fizički da budu jedni uz druge. Opcija OneNote je najpogodniji način za hvatanje važnih beleški, kojima možete uvek pristupiti, sa gotovo bilo kog operativnog sistema.

Jedna od novih opcija koje nudi OneDrive uključuje i automatski backup kamere na Androidima, pružajući korisnicima ovog operativnog sistema mogućnost da jednostavno prebace video zapise i fotografije sa Androida na druge uređaje.

Opcija deljenja fotografija direktno sa servisa na društvene mreže poput Facebooka, svakako jeste jedna od najpopularnijih opcija OneDrivea.
„ Kada korisnik uzme svoj telefon, tablet ili bilo koji drugi uređaj u ruku, želi da svoje fotografije ili bilo koji drugi dokument budu blizu na jedan dodir prstom,“ rekao je Kris Džons, potpredsednik Microsofta.

On je dodao: „Upravo to je osnovna zamisao OneDrive servisa koji će biti dostupan na svim Microsoft uređajima – od Xbox-a, preko Windows telefona i Windows 8.1 do Office paketa. Istovremeno, cilj nam je da servis bude dostupan i na Web-u i na svim drugim platformama, uključujući i iOS i Android, kako bi nam naše fotografije, video zapisi i fajlovi bili dostupni u svakom trenutku.“

Prema najnovijim istraživanjima, najmanje 77% korisnika koji znaju šta su Cloud servisi sve podatke čuvaju isključivo na jednom mestu – svojim uređajima. Oko 69% njih bi radije izgubilo uređaj nego sadržaj. Sa servisom OneDrive nismo primorani da se odlučujemo za jednu ili drugo.

Od sada svojim uspomenama možete jednostvano pristupiti u bilo kom trenutku, sa bilo kog mesta i bilo kog uređaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: