Valjevo dobilo solarni punjač uređaja

Novi, peti po redu solarni punjač za mobilne uređaje u Srbiji, Strouberi (Strawberry) drvo, postavljen je u Valjevu čime je nastavljena uspešna saradnja kompanija Strawberry energy i mt:s.

Tehnopolis

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 15.10.2012.

17:24

Default images

Tačno godinu dana nakon postavljanja prvog solarnog punjača u Beogradu, i građanima Valjeva je, zahvaljujući saradnji sa opštinom, omogućeno da baterije mobilnih telefona i ostalih prenosivih uređaja dopune koristeći sunčevu energiju.

Pored punjenja baterija prenosivih uređaja, pet metara visok, solarni punjač Strouberi drvo omogućava i besplatno surfovanje internetom putem modernizovane mt:s mreže, u neposrednoj blizini punjača.

Miroslav Gajić, koordinator za tehniku Izvršne jedinice Valjevo Telekoma Srbija, istakao je da je ta kompanija uverena da postavljanjem solarnog drveća doprinosi izgradnji tehnološki naprednog društva, zasnovanog na znanju, inovativnosti i preduzimljivosti.

"Istovremeno, saradnjom sa mladim ljudima iz kompanije Strouberi enerdži ukazujemo na našu privrženost preduzetništvu mladih, kao i na opredeljenje da stvaramo uslove za uvođenje obnovljivih izvora energije", rekao je Gajić i dodao da ovakvi inovativni projekti doprinose poboljšanju kvaliteta života sugrađana i lokalne zajednice.

Osnivač i direktor kompanije Strouberi enerdži Miloš Milisavljević podvukao je da od danas građani sve četiri strane Srbije imaju mogućnost da svoje mobilne uređaje napune energijom Sunca.

Zahvaljujući saradnji sa kompanijom Telekom Srbija građani Beograda, Kikinde, Vranja, Bora i od danas Valjeva, neće imati problem sa praznom baterijom, naglasio je Milisavljević.

On je precizirao da je za godinu dana 165.000 ljudi napunilo svoje mobilne uređaje na jednom od ova četiri Strouberi drveta, a energija koja je sačuvana bila bi dovoljna da se ispeče 6.000 palačinki, da svaki stanovnik Indonezije pošalje sms poruku, ili da se 84 puta pogledaju sva tri dela filma "Gospodar prstenova".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: