Rast prihoda od online reklama

Online reklamiranje skočilo je za 25 odsto ove godine, na solidnih 20 milijardi dolara, ali menadžeri Web sajtova kažu da bi brojka mogla da bude znatno veća kada bi oglašivači imali na raspolaganju pouzdanije načine merenja online publike.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 19.12.2007.

09:11

Default images

Za razliku od tradicionalnih medija, gde svaki format ima jednog glavnog određivača rejtinga - Nilsen Co. za televiziju, Arbitron Inc. za radio i tako dalje - postoje mnogi izvori podataka o posetiocima internet stranica. A ti izvori su često suprostavljeni.

Neslaganja se takođe nastavljaju oko toga koji kriterijumi najbolje navode potencijalni interes korisnika ka robi ili usluzi. A dobijeni rezultati često nisu lako poredivi sa rejtingom drugih medija.

Analitičari kažu da je reč o "problemu obilja." Izdavači na mreži su ojađeni zbog nedostatka jedinstva koje im ne dozvoljava da sebi priušte veći komad reklamnog kolača od 250 milijardi dolara samo u SAD, posebno kada se zna koliko ogromno vreme ljudi troše na internetu.

"Ova idustrija izgleda kao da ne može sama sebi da se skloni sa puta," kaže Stiv Vedsort, predsednik internet grupacije kompanije Walt Disney. "Potrebne su nam mere publike i njihovog korišćenja sistema koje su jasne, jednostavne i dostupne oglašivačima."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: