15% građana EU telefonira sa Neta

Telefonske razgovore putem Interneta povremeno ili redovno obavlja oko 15 odsto stanovnika Evropske unije, i to najviše Francuza (29 odsto), a najmanje Rumuna (četiri odsto).

Izvor: Tanjug

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.12.2007.

14:50

Default images

Podatke je objavila Agencija za statistiku EU, Evrostat, na osnovu istraživanja obavljenog u prvom tromesečju ove godine.

Posle Francuza, preko Interneta najviše telefoniraju Estonci (28 odsto) i Luksemburžani (26 odsto), a van granica Evropske unije, u tome prednjači Island, gde globalnu mrežu za razgovore koristi 33 odsto ljudi.

Iz istraživanja proizilazi da je približno svaki deseti Evropljanin napravio nekada nekakvu web stranu. Najaktivniji u tome, u okviru EU, su Danci i Estonci, gde 18 odsto ljudi ima takva iskustva, a van EU, opet Islanđani, i opet sa 33 odsto.

U istraživanju je 57 odsto ispitanih Evropljana navelo da je nekada koristilo internet pretraživač. Polovina je slala elektronsku poštu, a programe sa Interneta je skidalo 27 odsto ispitanika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: