Ministarstvo za dijasporu na SL-u

U Beton hali u Beogradu, sinoć je svečano otvoren projekat Serbia Under Construction nastupom uživo na veoma zanimljivom sajtu Second Life harizmatičnog direktora Beogradske filharmonije, pijaniste Ivana Tasovca, koji je poslednji put nastupao 1998. godine, a koji je odsvirati skerco Druge sonate Sergeja Prokofjeva, Allegro Marcato.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 26.09.2007.

23:02

Default images

Na jednom od najpopularnijih svetskih sajtova Second Life predstavljena je Srbija i Ministarstvo za dijasporu kroz projekat Serbia Under Construction. Sajt Second Life je interaktivna trodimenzionalna simulacija sveta na kojem je Publicis grupa zakupila virtuelno ostrvo Srbija. Telekom Srbija, postala je prva domaća kompanija koja će se promovisati na tom sajtu, koji je 2003. kreirala kompanija Linden lab i koji koristi 8,5 miliona ljudi.

Na virtuelnom ostrvu Srbija moći će da se predstave i druge domaće kompanije, ali i svi relevantni događaji i ustanove koje su važne za promociju zemlje. U dalje planove i ideje oko razvoja i prezentovanja na ostrvu moći će da se uključe svi.
Ministarka za dijasporu Milica Čubrilo je izjavila da je Ministarstvo prepoznalo Second Life kao mogućnost da i na ovaj način stupi u kontakt sa našim ljudima koji žive u inostranstvu i kojima je Internet osnovno sredstvo komunikacije. Ovo je prilika da se na interesantniji i drugačiji način javnosti približi rad Ministarstva i pruži prilika da se oni u taj rad uključe. Ministarstvo za dijasporu želi da ide u korak sa savremenim trendovima i Second Life je samo jedan od projekata u koji ćemo se uključiti. Ministarka je pozvala sve zainteresovne da se prijave na konkurs za idejno rešenje zgrade Ministarstva i da svojim kreativnim idejama doprinesu da zgrada našeg Ministarstva u ovom virtuelnom svetu bude što lepše i prijatnije mesto za posetu avatara. Na kraju je pozvala sve da joj se pridruže na Srpskom ostrvu.

Ovo je samo jedan u nizu planiranih projekata, koji će omogućiti da se svetu prezentuju sve one stvari i ličnosti po kojima želimo da nas prepoznaju, od Guče i Exita, preko Beogradske filharmonije, pa sve do nove generacije mladih tenisera koji su svojom pozitivnom energijom i umećem već osvojili čitav svet. Ovaj interaktivni medij pruža bezbroj mogućnosti brze i pristupačne komunikacije, jedini limit je samo kreativnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: