Sharp i Lenovo prave televizore?

Akcije posrnulog japanskog proizvođača elektronike Sharp skočile su za 7,3 odsto, nakon izveštaja da pregovara s kineskim kompjuterskim gigantom Lenovo, oko zajedničke proizvodnje televizora.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 17.01.2013.

19:09

Default images

Očekuje se da Sharp do kraja godine proda Lenovu sve deonice fabrike za montažu LCD televizora koju ima u Nanjingu, prenosi AFP pisanje japanskih novina.

Ostale kineske filjale Sharpa koje se bave razvojem i prodajom, takođe, će tokom zajedničkog poduhvata dve kompanije poslovati po principu pola-pola zarade, izveštavaju japanske novine, ali ne navode izvor ovih informacija.

Sharp i Lenovo planiraju da potpišu memorandum o razumevanju već tokom ovog meseca.

Televizori koji se prodaju u Kini i dalje će nositi brend Sharp, a planira se i prodor na druga tržišta, poput jugoistočne Azije i Južne Amerike.

Kompanija Sharp, kao i njeni rivali Sony i Panasonic, pretrpela je seriju smanjivanja kreditnog rejtinga. Japanska kompanija je saopštila da očekuje da će izgubiti više od četiri milijarde evra (5,6 milijardi dolara) u fiskalnoj godini do kraja marta, ukoliko ne nađe pomoć spolja.

Sharp je već dobio finansijsku injekciju prošle godine u iznosu od oko 85 miliona evra od američke kompanije Qualcomm, kao i oko 600 miliona evra pomoći od tajvanske kompanije Hon Hai Precission.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: