Google Chrome "na dijeti": Baterija na laptopu trajaće dva sata duže

Google Chrome i dalje ima lošu reputaciju kada se pokrene priča o tome koliko RAM memorije "jede", posebno ako se koristi za otvaranje više tabova odjednom. Izgleda da uskoro "kreće na dijetu".

Tehnopolis

Izvor: B92, Engadget

Ponedeljak, 06.07.2020.

12:41

Google Chrome
Foto: depositphotos/ArturVerkhovetskiy

The Windows Club prenosi da eksperimentalna funkcija u Chrome 86 smanjuje potrošnju RAM memorije isključivanjem nepotrebnih JavaScript elemenata kada se neki tab ne koristi.

Na testu gde je 36 tabova bilo otvoreno, Google je uspeo da uštedi dva sata trajanja baterije uz pomoć ove eksperimentalne funkcije.

Ovo je dostupno samo kao "flag" u ranim verzijama Chrome verzije 86, piše TWC, ali će kad-tad biti dostupan za sve desktop i mobilne verzije pregledača.

Koliko veliki uticaj ima Google Chrome kada je dužina trajanja baterije u pitanju, najbolje govori podatak da mnoge kompanije reklamiraju svoje laptopove baš na osnovu toga koliko im baterija traje pri korišćenju Google Chrome pregledača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: