Da li je ovo budućnost smartfona i tableta?

Japan Display predstavio je neverovatno tanak 5-inčni telefon i 7-inčni tablet sa debljinom stranice od 1 milimetra odosno 1,5 milimetara.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 20.11.2012.

13:40

Default images

Japan Display, kompanija koja je nastala kao rezultat spajanja manjih displej odeljenja Sonyja, Toshibe i Hitachija, takođe je stvorio i zaobljeni 12,2 –inčni displej rezolucije 1920 – 720 piksela koji je namenjen korišćenju u automobilskoj industriji.

Sudeći po novinskom sajtu DigInfo TV, kompanija je uspela da napravi ovako tanak telefon tako što je panel za dodir integrisala direktno u uređaj.

Oba uređaja koriste bele piksele, umesto tradicionalnih zelenih, crvenih i plavih, kako bi se potrošnja energije smanjila za 40 odsto.

Stručni magazini procenjuju da bi Japan Display tokom naredne godine mogao da započne masovnu proizvodnju prototipova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: