Još ništa od RTX 3060: Nvidia želi da se izbori sa AMD-om

RTX 3000 linija grafičkih čipova kompanije Nvidia se pokazala kao izuzetno moćna, ali cena joj je više za one dubokih džepova.

Tehnopolis

Izvor: play.co.rs

Utorak, 03.11.2020.

10:45

Još ništa od RTX 3060: Nvidia želi da se izbori sa AMD-om
Foto: Getty Images/Justin Sullivan

Na scenu je nedavno stupio AMD sa novom serijom grafičkih kartica, RX 6000, koje su ponudile slične performanse kao i suparnik, ali po nižoj ceni.

Recimo, RX 6900 XT je AMD-ova grafička kartica koja po snazi parira RTX 3090 i ide na 8K gejming, a pritom je 400 dolara jeftinija. U ovom sukobu dva proizvođača, cena može biti odlučujuća, zbog čega će Nvidia izgleda morati da pripazi kod nadolazećih modela aktuelne generacije.

Ako se može verovati nedavnim glasinama, ova kompanija to i čini. RTX 3060 Ti grafika je prvobitno trebalo da se pojavi sredinom novembra, ali je sada datum dolaska odložen za 2. decembar. Iako nema zvanične objave, odlaganje najverovatnije dolazi kako bi se cena ovog čipa svela na najprimamljiviji rang, prenosi play.co.rs.

Za sada je navodno cilj da RTX 3060 Ti dođe sa cenom nižom od budućih najjeftinijih modela iz RX 6000 linije koji tek treba da budu najavljeni. Cena RTX 3060 Ti će najverovatnije otići ispod 500 dolara, pošto tom rangu već pripada RTX 3070 grafička kartica.

Naravno, ne mora da znači da je samo cena u pitanju. Ovo blago odlaganje može pomoći da Nvidia dodatno dopuni skladišta jeftinijom grafičkom kartom i time poremeti dolazak novih pulena kompanije AMD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: