Patenti otkrili izgled PlayStation 5 kontrolera

Početkom oktobra nam je i zvanično potvrđeno da će se nova PlayStation konzola prosto zvati PlayStation 5, kako je i očekivano, a zajedno sa tim su nam stigle i prve informacije o novom kontroleru.

Izvor: play.co.rs
Podeli

Te informacije su sada dopunjene i izgledom tog kontrolera, koji se može izvući na osnovu patenta koji je Sony registrovao u Japanu.

Na njemu vidimo šeme PS5 kontrolera, pa je na osnovu toga u portal Video Games Chronicle napravio model kako bi to otprilike izgledao, što možete videti na naslovnoj fotografiji ove vesti, a samu patent šemu možete pogledati ispod.

Ono što znamo od ranije je da će kontroler posedovati "haptic feedback" sa do sada najrealnijim fizičkim efektima, koji će dodatno povećati imerziju igara.

Pesak će se osećati kao pesak, udarci u trkama će vas zanositi, pucanje će imati trzanj, padovi će vam povlačiti ruke na dole, i slični efekti, umesto standardnog "drhtanja" koje su imali DualShock kontroleri.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Tu su i dva nova adaptivna dugmeta, odnosno R i L trigeri koje će developeri moći da programiraju tako da daju različiti pritisak radi simuliranja drugačijih stvari, recimo - drugačiji će pritisak biti kada natežete strelu ili kada dajete gas na autu, piše Play.

Iako na prvi pogled sam dizajn deluje dosta slično DS4, zapravo je tu puno promena. Četiri triger R i L dugmića su znatno veći, palice su manje, a sam kontroler će biti nešto teži, jer će posedovati bateriju većeg kapaciteta.

strana 1 od 60 idi na stranu