Novi Sony Playstation 5 stiže na najnovijim - kertridžom!?

Novi patent iz Sonyja predstavlja nešto za šta smo mislili da je odavno stvar prošlosti…

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 13.11.2019.

19:30

Default images

Isti sajt koji je prethodno u avgustu objavio i patent za PlayStation 5, ovoga puta je došao u posed patenta za kertridž koji je Sony Interactive Entertainment podneo Nacionalnom institutu za industrijsku svojinu u Brazilu.

Kako, osim objave holandskog sajta LetsGoDigital, zvaničnih informacija nema, ostaje nejasno koja je namena kertridža, pa su spekulacije da bi on mogao da ima veze sa novim PlayStationom sve prisutnije.

Već je, međutim, potvrđeno da će Sonyjeva konzola nove generacije biti opremljena Blu-ray drajvom, sposobnim da čita troslojne diskove kapaciteta do 100GB, pa je vrlo verovatno da kertidži neće služiti za pokretanje igara.
Foto: Printscreen / LetsGoDigital
Poslednji Sonyjev uređaj namenjen igranju video igara koje je koristio kertridže bila je ručna konzola PlayStation Vita, puštena u prodaju 2012. godine, podseća Digital Trends.

Iz Sonyja su više puta do sada isticali da ne rade na novoj prenosnoj konzoli, budući da je igranje igara na pametnim telefonima u konstantnom porastu.

Možda ih je, međutim, uspeh konkurentskog Nintendo Switcha naterao da promene mišljenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: