Štampač u kutiji šibica: PrinCube je najmanji mobilni kolor printer na svetu VIDEO

Pre nekoliko dana smo pisali o "kompjuteru u kutiji šibica", odnosno najmanjem Windows PC računaru ikada, a sada je na red došao najmanji štampač.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Indiegogo / PrinCube
Foto: Indiegogo / PrinCube

Pročitajte još:

PrinCube je sve samo ne velika glomazna mašina iz ćoška kancelarije, kod koje ćete se sudarati sa koleginicama i kolegama čekajući vaš papir da iz njega izađe.

To je uređaj za koga njegovi autori tvrde da je "najmanji mobilni štampač u boji". U pitanju je naprava koja može da stane na dlan, a za čiju proizvodnju su njegovi konstruktori sakupili više od dva miliona dolara putem Indiegogo kampanje.

Štampač se putem Wi-Fi veze povezuje sa pametnim telefonom, sa koga mu se mogu poslati informacije tome što korisnik želi da odštampa.

Ono, međutim, što definitivno izdvaja PrinCube od bilo kog drugog uređaja slične namene, jeste mogućnost štampanja na bilo kojoj površini.

To znači da korisnik može da odšampa šta god hoće da parčetu papira, što je i očekivano. Međutim, PrinCube nudi i opciju za štampanje na kovertama, kartonskim kutijama, tkanini, koži, plastici, gumi, drvetu, pa čak i na metalnim površinama.

Sposoban je da odštampa do 415 strana teksta sa jednim kertridžom, a sa jednim punjenjem baterije može da radi šest sati.

PrinCube se trenutno nalazi u fazi "pretvaranja" prototipa u finalni proizvod. Cena ovog džepnog štampača, kad se konačno nađe u prodaji, iznosiće 199 dolara. Trenutno ga je moguće naručiti u pretprodaji (Early Bird) po ceni od 109 dolara.

Foto: Indiegogo / PrinCube
Foto: Indiegogo / PrinCube

strana 1 od 60 idi na stranu