Kompjuter u kutiji šibica: Da li je ovo najmanji Windows PC ikada? VIDEO

iLife MP8 Micro PC je, u pravom smislu reči, kompjuter liliputanac.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 22.10.2019.

17:30

Default images

Sa dimenzijama od 50 x 50 x 40 milimetara, uopšte nije isključeno da ćete ga, kada mu nađete mesto i uključite ga u struju, ubrzo potpuno zaboraviti.

"Kutija šibica", međutim, uz pomoć Wi-Fi dongla i bežične tastature i miša, postaje personalni računar prilično solidne konfiguracije za svoju veličinu, namenjen obavljanju nekih osnovnih poslova.

Ovog "mališu" pokreće Intel Celeron N4100 procesor. Opremljen je sa 4GB RAM-a i 64GB eMMC interne memorije.

(Video od 1:24 do 2:20) Za proširivanje kapaciteta memorije i povezivanje sa ostalim uređajima zaduženi su microSD slot, HDMI port, dva USB 3.1 porta, 3,5mm audio izlaz i USB Type-C port koji služi za napajanje.

iLife MP8 Micro PC koristi Windows 10 operativni sistem, i najverovatnije je, trenutno, jedan od najmanjih Win 10 računara.

Budući da je u matičnom Hong Kongu predstavljan tek nedavno, cena još uvek nije poznata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: