Stižu novi telefoni, cena i dalje tajna

Prema poslednjim informacijama Huawei bi do kraja ovog meseca trebalo i službeno da predstavi nove mobilne telefone iz serije Nova. Reč je o modelima Nova 5 i Nova 5i.

Izvor: B92, bug.hr
Podeli
Foto: Getty/Sean Gallup / Staff
Foto: Getty/Sean Gallup / Staff

Od ranije je poznato da će Nova 5 biti flagship svoje serije, a nova 5i slabiji, a time i cenom prihvatljiviji model.

Oba modela biće opremljena s Huawei-jevim procesorima, tačnije sa SoC-evima, nova 5 pokretaće Kirin 980, a nova 5i Kirin 710. To svakako neće biti jedine razlike između ova dva modela, razlikovaće se i po veličini ekrana, količini radne memorije, broju i kvalitetu kamera, kao i po kapacitetu baterije i tehnologiji brzog punjenja.

Huawei nova 5 kao najsnažniji model, svojevrsni flagship svoje serije imaće Kirin 980 SoC, zavisno od modela 6 ili 8 GB RAM-a te 128 GB.

Kamera na zadnjoj strani bi trebalo da bude - glavna od 48 MP, te dodatne od 12 MP i 2MP. Ekran će biti 6,39“, rezolucije 2.340 x 1.080.

Ekran će imati manju rupu u gornjem levom uglu unutar koje će biti smeštena selfi kamera rezolucije 25 MP. Izvor navodi kako će unutar ekrana biti ugrađen i čitač otiska prsta. Baterija će imati kapacitet od 4.200 mAh i podržavaće tehnologiju brzog punjenja (44W).

Što se slabijeg nova 5i modela tiče, on će uz slabiji Kirin 710 SoC imati i manje radne memorije – 4 ili 6 GB, te slabije kamere. Sa zadnje strane Huawei je odlučio da ugradi kamere od 24 MP, 16 MP i 2 MP, a s prednje kameru od 16 MP. Huawei nova 5i imaće i manji ekran - 5,84", rezolucije 2.340 x 1.080.

Skener otiska prsta kod ovog modela biće standardno, izvan ekrana, na zadnjoj strani kućišta. Baterija će biti manjeg kapaciteta (3.900 mAh) i imaće sporiju tehnologiju brzog punjenja (10W).

Ono što će razveseliti deo korisnika je to da je Huawei na oba modela odlučio da zadrži 3,5-milimetarski audio port. Službeno predstavljanje trebalo bi da bude krajem ovog mjeseca, a tada će se znati i na kojim će se tržištima pojaviti i po kolikoj ceni.

strana 1 od 60 idi na stranu