Osnivač Huaweija priznao: Porodici često kupujem iPhone

Osnivač i prvi čovek kompanije Huawei Ren Žengfej rekao je u intervjuu kineskoj državnoj televiziji da članovima svoje porodice često kupuje iPhone uređaje.

Izvor: Business Insider
Podeli
Foto: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT
Foto: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Ren je to rekao u odgovoru na pozive na bojkot proizvoda kompanije Apple u Kini nakon što je Huawei dospeo na crnu listu SAD-a i usred "rata" koji Amerika vodi protiv njegove kompanije.

"iPhone ima dobar ekosistem i kada se članovi moje porodice nalaze u inostranstvu, još uvek im kupujem iPhone, tako da niko ne može da pomisli da ljubav prema Huaweiju treba da znači ljubav samo prema Huawei telefonima", rekao je Ren, a preneo South China Morning Post.

Taj list navodi da je Ren pokušavao da smiri pokret odmazde u Kini protiv Apple proizvoda, jer korisnici društvenih mreža u toj zemlji pozivaju na njihov bojkot.

Kako piše portal Biznisinsajder, odranije je poznato da je "dinastija Huawei" "slaba" na Apple, pa je tako i Renova kćerka Meng Vanžhou imala više Apple uređaja kada je u decembru uhapšena u Kanadi.

Sa druge strane, neki zaposleni te kompanije su kažnjeni zbog upotrebe Apple proizvoda u prošlosti. Ranije ove godine, dva radnika su bila degradirana i plata im je smanjena za oko 700 dolara nakon što su tvitovali sa kompanijskog naloga koristeći iPhone.

strana 1 od 2 idi na stranu