Stiže Mad Box, najmoćnija konzola ikada

Kada se pomene najmoćnija gejming konzola sledeće generacije, prvo na pamet padaju naredne verzije Xbox, PlayStation ili Nintendo konzola. Međutim, ako je verovati Janu Belu, CEO-u kompanije Slightly Mad Studios, to će biti konzola nazvana Mad Box.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 06.01.2019.

09:40

Stiže Mad Box, najmoćnija konzola ikada
Foto: Screenshot, Youtube

Prema njegovim rečima, Mad Box će biti najmoćnija konzola ikad napravljena.

Ona će biti sposobna za igranje u 4K rezoluciji običnih i VR igara, sa 120 fps (60 fps po oku), a podržavaće sve popularne VR kacige.

Bel je predstavio i dizajn ove konzole – to je uspravno kućište koje liči na PC, sa agresivnim LED osvetljenjem na prednjoj strani, koje formira stilizovano slovo M.

Kako je ovo tek prvo dizajnersko rešenje, Bel je priznao da će ono verovatno biti stilski doteranija do pojavljivanja na tržištu, kao i da će verovatno biti manjih dimenzija nego što je sada, kako bi bila lakša za nošenje.

Za sada nema mnogo drugih informacija o ovoj konzoli, ni kada su u pitanju specifikacije, kao ni kada će se naći na tržištu. Jedino što je potvrđeno je da Slightly Mad Studios već ima nekoliko investitora koji su ponudili dovoljno sredstava da se projekat dovede do finalnog statusa – masovne proizvodnje i izlaska na tržište. Što se tiče softvera, Mad Box neće imati ekskluzivne naslove, već će biti platforma otvorena svima – developeri će besplatno dobiti sve neophodne alate za razvoj igara, piše PC Press.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: