8cx - nova generacija Qualcomm Snapdragon čipova

Qualcomm je predstavio novu generaciju svojih Snapdragon SoC procesora oznake 8cx, proizvedenih u 7-nanometarskoj tehnologiji.

Tehnopolis

Izvor: Svet kompjutera

Petak, 07.12.2018.

21:32

8cx - nova generacija Qualcomm Snapdragon čipova
Printscreen YouTube/Qualcomm Snapdragon

Snapdragon 8cx kombinuje novo okta-jezgro Kryo 495 sa Adreno 680 grafikom (Qualcomm tvrdi da je tri i po puta brža od one na modelu 350) na istom kalupu, što obećava bolji multitasking i brži protok podataka grafičke memorije.

U odnosu na aktuelne modele, 8cx je energetski efikasniji za 65 procenata, što bi trebalo da obezbedi višednevno korišćenje bez dopune baterije.

Unapređena je i podrška za LTE konekciju, što za posledicu ima protok od dva gigabita po sekundi za download, odnosno 316 megabita za upload. Novi Snapdragon zadovoljava specifikacije novijih wireless standarda (802.11ac i 802.11ad), kao i Bluetooth 5 konekciju.

Budući laptop i tablet računari biće predodređeni za Windows 10 Home, Pro ili Enterprise izdanja, i karakterisaće ih ozbiljniji hardver.

Snapdragon 8cx pruža mogućnost za 16 gigabajta LPDDR4X memorije, NVMe SSD i emitovanje slike na HDR monitorima u 4K rezoluciji.

Na spisku konfiguracija, novo Qualcommovo čedo, naći će se u trećem kvartalu 2019. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: