Microsoftov najnoviji patent ima displej na poleđini tableta

Microsoftu je nedavno odobren patent koji opisuje uređaj poput Surface tableta, koji na poleđini ima displej. Kompanija ima dosta ideja kada su u pitanju uređaji sa više displeja, ali najnoviji patent opisuje model koji se dosta razlikuje od Andromeda uređaja o kome je u prošlosti bilo dosta glasina.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 02.11.2018.

12:35

Microsoftov najnoviji patent ima displej na poleđini tableta
Ilustracija / Foto: Thinkstock

Patent opisuje "reflektivni displej", koji bi mogao biti primarni ili sekundarni ekran na patentiranom uređaju. U pratećim skicama, Microsoft pokazuje model koji izgleda kao Surface tablet sa prikačenom tastaturom, a na poleđini gde je uobičajeno prazan prostor sada se nalazi ekran sa tekstom "Metallic Writing Surface".

Reflektivni displej ima nekoliko slojeva, koji daju utisak da displej oblast izgleda isto kao i metalna površina na poleđini uređaja, ali isto tako omogućava da svetlo selektivno bude emitovano sa displeja. Jedna od mogućih upotrebnih vrednosti ove karakteristike jeste prepoznavanje unosa dodirom uz pomoć prsta ili olovke.

Kao i uvek kada su u pitanju patenti, nije poznato da li će i kada Microsoft implementirati displej na poleđini nekog od svojih budućih tableta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: