Sony potvrdio da radi na novoj Playstation konzoli

Playstation 4 se pojavio 2013. godine, kao najnovija reč tehnike, i ubrzo je postao najpopularniji gejming uređaj koji se našao u velikom broju domova. Brojke govore da je, za samo pet godina, ukupno prodato preko 80 miliona konzola.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 10.10.2018.

11:22

Sony potvrdio da radi na novoj Playstation konzoli

Nakon velikog broja malih tizera i, navodno, slučajnih otkrivanja informacija, izgledalo je da neki diveloperi već rade na igrama za novu generaciju.

Sony je sada konačno rešio da potvrdi da se radi na novoj Playstation 5 konzoli. To, međutim, opet nije načinjeno na neki zvaničan način, kao što još uvek nije otkriven naziv konzole.

Izvršni direktor Sonyja Kenićiro Jošida je za Financial Times potvrdio da je u pripremi naslednik PlayStationa 4. Prema njegovim rečima "neophodno je da postoji hardver naredne generacije".

Iako je Jošida izbegao da upotrebi ime PlayStation 5, poznavaoci tvrde da nova konzola neće previše odudarati od svog prethidnika, kao i da će osnovna arhitektura biti slična.

Ovo je definitivna potvrda da se u Sonyju nešto novo "krčka" po pitanju hardvera.

Ostaje da vidimo kako će PS5 izgledati, koje će specifikacije imati i kada će postati dostupna gejmerima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: