Retro gaming: Sony predstavio Playstation Classic konozolu

Sony se poveo logikom “kad mogu svi, što ne bi mogli i mi”, pa je upravo predstavio svoj najnoviji hardver.

Izvor: B92, play.co.rs
Podeli
Printscreen YouTube/PlayStation
Printscreen YouTube/PlayStation

Ne, nije u pitanju premijerna promocija PlayStation petice, već se vraćamo na početak. Stiže nam PlayStation Classic, odnosno retro izdanje originalnog PlayStation “keca” u mini verijanti, koje će se prodavati po ceni od 100 dolara.

Sony tako ide koracima koje su započeli Nintendo i SEGA, sa njihovim “mini” verzijama čuvenih konzola iz prošlog veka, NES, SNES i Sega Mega Drive, koje su doživele svoje “nove” verzije. I PlayStation Classic, iako ima identičnu formu kao original, će biti oko 45% manji od svog uzora.

Mislimo da je cena od 100 dolara sasvim korektna i fina, imajući u vidu da konzola stiže potpuno opremljena, sa dva klasična PlayStation 1 kontrolera, svim potrebnim kablovima (osim “pravog” punjača, tu je samo usb punjač) i ukupno 20 hit igara sa ove konzole, među kojima su trenutno otkrivene Final Fantasy VII, Tekken 3, R4: Ridge Racer Type 4, Jumping Flash! i Wild Arms, dok će ostale biti otkrivene u narednom periodu.

Iako središnji deo konzole izgleda kao mesto za CD sa originala, igra neće moći da čita diskove, odnosno možete igrati samo ovih 20 igara koje se nalaze na njoj.

Brza i iznenadna najava će biti praćena i relativno brzim pojavljivanjem, konzola nam stiže već 3. decembra. Ispod možete pogledati promo trejler, a sve detalje potražite na zvaničnoj stranici proizvoda.

Hardver

Nintendo slavi 129. rođendan

Kada pomislimo na legendarni Nintendo danas, pomislimo na modernu kompaniju koja se uvek trudi da donese neke novine i inovativne stvari u svet konzola i video-igara, ali malo kome padne na pamet koliko dugu tradiciju zapravo ima ova kompanija, daleko, daleko dužu nego što je to istorija industrije video-igara.

Hardver utorak 25.09. 12:00 Komentara: 7
strana 1 od 2 idi na stranu