Laptop iz snova: Razer Valerie dolazi sa čak tri ekrana

Razer, koji je dobro poznat po gejming uređajima i periferiji, u četvrtak je na CES-u u Las Vegasu predstavio jedan od najimpresivnijih laptopa na sajmu.

Izvor: 24sata.hr
Podeli
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Reč je o konceptu koji bi sasvim sigurno mogao da promeni način igranja kompjuterskih igara, ali i rada u bližoj budućnosti. Projekat Valerie prvi je prenosni računar s tri ugrađena monitora u samom uređaju.

Dolazi s tri 17.3-inčna 4K ekrana, odnosno ukupno 11520x2160 piksela radne površine. Ekrane možete da izvučete iz središnjeg dela, a za njihov rad zaslužna je Nvidijina Surround View tehnologija koja će sliku iz iste aplikacije razvući preko više monitora. Razer navodi i da će ga kreativci ceniti jer nudi 100 odsto Adobe RGB preciznosti boja.

"Višemonitorska desktop rešenja sve su veća nužnost za profesionalce, kreativce i gejmere. Po prvi put smo pronašli rešenje koje korisnici mogu da ponesu sa sobom. Valerie obećava potpunu funkcionalnost tri ekrana bez ikakvih uznemiravanja", navodi u saopštnenju direktor Razera Min-Lijang Tan.

Valerie se hardverski zasniva na 17-inčnom Blade Pro računaru i više je nego spreman na pokretanje HTC Vive ili Oculus Rift igara. Tu je i7-6700HQ procesor, 32 GB RAM-a, NVIDIA GeForce GTX 1080 i opcije od 512 GB i 1 ili 2 TB SSD diskova.

Sa svim monitorima, Valerie je debeo 3.8 cm, a masa laptopa iznosi 5.4 kilograma. To je prilično teško za današnje standardne prenosne računare ili gejming laptopove, ali to ne znači da je prikovan za sto.

Razera još nije saopštio kada bi Valeri mogla da se nađe na tržištu i po kojoj ceni.

Hardver

Logitech G203 Prodigy

Logitech - vrlo dobro poznat svim generacijama gejmera širom sveta. Dok su drugi brendovi pumpali cene, Logitech je nastavio po svojoj tradiciji, gde drži prihvatljivu cenu za poprilično solidan kvalitet. Primer jednog takvog produkta jeste Logitech G203 Prodigy.

Hardver četvrtak 8.06. 18:03 Komentara: 8

NVIDIA GT 1030: Najjeftinija Pascal kartica

NVIDIA porodica je dobila novog člana u vidu pristupačnog GT 1030 modela, orijentisanog ka esport tržištu i HTPC (home theater PC) sistemima. Sama kartica je najavljena prilično tiho bez medijske pompe, verovatno jer se radi o jeftinom modelu.

Hardver četvrtak 18.05. 20:20 Komentara: 6

Vanserijski računar: AMD Ryzen 7

Već duže vremena na polju procesora u personalnim računarima imamo samo jedan relevantan izbor i tu je konkurencija do skoro bila znatno slabija nego na primer na polju grafičkih kartica. Da bi se to promenilo AMD je odlučio da lansira potpuno novu arhitekturu nazvanu Ryzen i bitku za veće tržišno učešće je započeo upravo najjačim, R7, procesorima. Od njih smo dobili celu konfiguraciju kako bismo detaljno mogli da ispitamo mogućnosti njihovog novog čeda što smo vrlo rado prihvatili.

Hardver sreda 17.05. 20:02 Komentara: 45
strana 1 od 50 idi na stranu