Stiže AMD-ov Gizmo 2, mini-računar otvorenog hardvera

AMD je saopštio da će AMD Ugradni G-Serija Sistem-na-Čipu (SoC) pokretati novu Gizmo 2 razvojnu ploču koju nudi GizmoSphere, neprofitna zajednica proizvođača ploča.

Tehnopolis

Izvor: Tportal

Petak, 14.11.2014.

08:40

Default images

Gizmo 2 je druga generacija razvojnih ploča otvorenog hardvera, koja nudi programerima ugradnih sistema i naprednim Uradi-Sam korisnicima izuzetne računarske i grafičke performanse na jednoj platformi za širok niz Linux i Windows baziranih razvojnih projekata.

“AMD Ugradni G-Serija SoC procesor kombinuje moćan CPU i moćan GPU na jednom čipu, što Gizmo 2 ploču čini idealnom za Uradi-Sam korisnike i profesionalce koji traže performanse koje su iznad onih performansi osnovnog nivoa dostupnih na većini današnjih Uradi-Sam ploča”, kaže Kamal Kuri, direktor marketinga AMD Ugradnih Rešenja.

“Gizmo 2 nudi najnaprednije kompjuterske performanse i izuzetnu grafiku, što omogućava istraživanje novih ideja u nauci i tehnici, i podsticaj inovacijama vezanim za multijezgreno heterogeno računarstvo”.

Bazirana na AMD GX-210HA dvojezgrenom procesoru, Gizmo 2 je moćnija od svog prethodnika, spojeni u jedan čip 1.0 GHz CPU i 300 MHz GPU s potrošnjom od samo 9W TDP nalaze se na kompaktnoj 4" puta 4" ploči.

Gizmo 2 je razvojna ploča sa jednom od najviših performansi koja nudi čak 85 GFLOPS računarskih performansi, idealna je za one koji traže dodatak ili zamenu za njihove postojeće platforme osnovnog nivoa.

Sposobnosti Gizmo 2 ploče uključuju:

· HDMI video/audio izlaz

· 1 GB DDR3-1600 memorije

· HD audio ulaz/izlaz

· mSATA/mini PCIe Konektor

· Slot za microSD kartice

· Gigabit Ethernet na Ploči

· USB 3 (2) i 2 (2) konektora

· Podršku za DirectX 11.1, OpenGL 4.2x i OpenCL 1.2, koji omogućava paralelnu obradu

· Podrčku za Error-Correction Code (ECC) memoriju

Gizmo 2 ploča je dostupna širom sveta po ceni od $199 (USD) kroz Gizmosphere i Element14 zajednicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: