CoolerMaster NotePal

Trend da se, pored standarnog desktop računara, poseduje i notebook postaje sve rasprostranjeniji, čak toliko da se u mnogim slučajevima desktop računar zamenjuje notebookom, koji preuzima dominantnu poziciju.

Ivan Stančić

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 26.09.2010.

13:24

Default images

Nažalost potreba da se posao, učenje, čak i zabava nosi stalno sa sobom napravila je od notebooka neophodnost, koja uprkos svojim prednostima ipak ima nedostatke u odnosu na desktop konfiguracije. Srećom, postoji dodatna oprema.

Većinu ove dodatne opreme čine delovi čijim se dodavanjem povećava kapacitet notebook računara. Jedna od tih komponenti su i postolja, koji osim dodatnog komfora i direktno produžavaju životni vek notebooka kao stacionarne jedinice u kući ili na poslu.

Notepalovi su postolja napravljena od aluminijuma sa ugrađenim nečujnim kulerima koji hlade računar i na taj način smanjuju pritisak koji toplota ima na konfiguracije napakovne u tako kompaktni prostor. Na taj način, oni obezbeđuju duži radni vek mašine, ali i služe kao ergonomsko postolje koje postavlja računar u polažaj povoljniji za duži rad, omogućavaju smanjenje napora pri kucanju, kao i bolju, odnosno višu poziciju za pregled sadržaja na ekranu.

Osnovni model

Napravljen je od alumijuma, u dimeniziji koja podržava računare od 15 inča. Dizajn je prilagođen maksimalnom protoku vazduha kao i komfornom i stabinom korišćenju notebooka. U sebi ima ugrađena dva 70 milimetraska tiha kulera.

Samom notepalu nije potreban dodatni izvor energije, već se napaja preko USB priključka.

NotePal D1

Specijalno je prilagođen čestom korišćenju računara na putovanjima. Veličine 30x13 centimetara ovo postoje prilagođeno je svim računarima veličine od 12 do 15 inča. Pri izradi korišćena je kombinacija aliminijuma i plastike, tako težina ne prelazi 450g, te ne predstavlja preliki teret pri nošenju.

Kao i drugi pomenuti model i ovaj dolazi sa ugrađenim parom 70milimetarskih tihih kulera koji u zavisnosti od korišćenja računara uspevaju da mu smanje radnu tempreturu i do deset stepeni. Takođe se napaja preko USB kabla koji u sebi ima urađen i USB port kako ne bi smanjivao kapacitete računara.

CoolerMaster D1 delu stavlja računar pod blagi ugao čime omogućava lakši i zdraviji rad na notebook računaru.

B92 Tehnopolis svojim čitaocima poklanja deset postolja kompanije CoolerMaster.

Od sutra, pa do petka, 1. oktobra, od 11.00 do 11.30 i 14.30 do 15.00 na kraju jedne od vesti objavljenih nalaziće se nagradno pitanje. Onaj ko prvi odgovori na njega dobiće jedan od Cooler Master NotePal uređaja, a biće podeljeno ukupno deset gore predstavljenih modela.

Odgovor pošaljite u okviru komentara i nemojte zaboraviti da ostavite svoj kontakt mail u, za to predviđenom polju, kako bismo se dogovorili oko preuzimanja nagrade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: