Xbox Series X i S konzole sada mogu da pokreću legendarne Windows 98 igre VIDEO

Microsoftove Xbox Series X i S konzole su se pokazale kao veoma popularne za emulaciju, što pokazuje i najnoviji projekat.

Izvor: B92
Podeli

Nedavno su korisnici Xboxa pronašli način da instaliraju RetroArch na maloprodajnim verzijama Xbox Series X/S konzola, bez potrebe za aktiviranjem Developer Mode-a. Digital Foundry je ovaj hak sada iskoristio kako bi na Xbox Series X sisteme instalirao Windows 98.

Uz pomoć Microsoftove najnovije konzole, Digital Foundry je instalirao jedan od Microsoftovih klasičnih operativnih sistema, što je sistemu omogućilo da pokreće legendarne igre iz devedesetih, kao što su Command and Conquer, Half-Life, Quake, Turok i Unreal.

Nažalost, ovaj emulirani Windows 98 sistem ne može da pokreće originalne diskove na Xbox Series X disk drajvu, što znači da korisnik mora da kreira ISO fajlove i prebaci ih na Xbox. Takođe, moraće da se koristi Xbox kontroler kako bi se emulirao miš.

Zanimljivo je videti kako korisnici Xboxa pronalaze inovativne načine da iskoriste Microsoftove najnovije konzole. Za mnoge od njih, Xbox Series konzole u developer modu su najbolja stanica za emulaciju.

Sada neke od ovih potencijala mogu da iskoriste i korisnici maloprodajnih verzija Xbox sistema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.