Početak nove ere: Objavljen prvi trejler za FIFA 23 VIDEO

Prvi trailer za predstojeću popularnu fudbalsku igru FIFA 23 objavljen je juče. FIFA 23 predstavljaće kraj jedne ere zbog raskida saradnje EA Sports sa FIFA-om.

Izvor: B92, Bajtbox
Podeli

Saradnja EA Sports i FIFA-e trajala je 30 godina. Ipak, zbog visokih naknada za licenciranje, FIFA 23 biće posljednja igra kreirana u njihovoj saradnji. To je naravno velika šteta za sve ljubitelje ove popularne igre, jer je poslednjih godina naslov doživeo svoj vrhunac, a EA Sports je itekako unapredio igru.

EA će i dalje proizvoditi sezonsku fudbalsku igru, ali pod rebrendiranim naslovom EA Sports FC. Sve funkcije će biti tu, samo pod drugim imenom i bez licenci. Međutim, do tada, pogledajmo šta nas čeka u poslednjem EA FIFA naslovu, koji će izaći 30. septembra 2022. godine i koji je već dostupan za prednarudžbe.

Tehnologija Hypermotion, koja je krasila FIFA-u 22, stiže i na FIFA 23 igru i to s poboljšanim Hypermotion 2. Novina je i ta što će FIFA 23 uključivati i ženske fudbalske ekipe, a u okviru turnira biće moguće izabrati međunarodne turnire između muškaraca i žena, dok su cross-play funkcije dostupne u više načina.

Iz EA Sports su naveli da FIFA 23 "pomera granice realnosti" i to zahvaljujući poboljšanoj Hypermotion 2 tehnologiji, koja koristi "milione podataka" za kreiranje "novih animacija u realnom vremenu". Što se tiče igranja, to znači da će igrači dobiti "najprirodnije i najrealnije kretanje igrača i lopte". Hypermotion 2 tehnologija biće dostupna samo na PC-u i na konzolama aktuelne generacije.

Dodato je ukupno 30 ženskih liga, kao i neka velika ženska takmičenja.

Što se tiče cross-playa, korisnici PS5, Xbox Series X i Xbox Series S, kao i PC igrači, moći će da igraju međusobno, baš kao i PS4 i Xbox One igrači.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.