Oboren rekord "Vešca": Nova video-igra sa najviše nagrada u istoriji

The Last of Us 2 je i dalje izuzetno popularan, naročito jer se radi o nastavku jedne od najpopularnijih video-igara iz PS3 ere, a ujedno je i jedna od poslednjih PS4 ekskluziva.

Izvor: play.co.rs
Podeli
Shutterstock/charnsitr
Shutterstock/charnsitr

Video-igra uzburkala javnost: Igrači se međusobno optužuju za "homofobiju"

Studio Naughty Dog je napravio proizvod koji je od prvog dana obasipan hvalospevima na račun brojnih elemenata, što je video-igri omogućilo da osvoji brojne nagrade pred kraj godine u kojoj se pojavila.

Prema sajtu Game Awards, The Last of Us 2 je sada najnagrađivanija video-igra, sa 261 nagradom u 2020. godini.

Ova PS4 ekskluziva je tron preotela od The Witcher 3, koji je u 2015. godini dobio 260 nagrada i pojavio se za više platformi.

Rekord je oboren za samo jednu nagradu, a do toga možda ne bi ni došlo, da je Cyberpunk 2077 izašao na vreme i sa očekivanim kvalitetom, pošto bi on svakako u takvom stanju uzeo neku GOTY nagradu (odnosno, nagradu za video-igru godine), prenosi play.co.rs.

The Last of Us 2 je zabeležio je i odličnu prodaju na samom startu, sa 4 miliona prodatih kopija za 3 dana. Za samu video-igru se vezuje dosta kontroverzi i nezadovoljstva jednog dela zajednice gejmera, ali to je očigledno nije sprečilo da osvoji brojne nagrade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.