Nova verzija PlayStationa stiže već sledeće godine?

Da li će, po uzoru na PlayStation 4 Pro, Sony predstaviti i PlayStation 5 Pro?

Izvor: Zimo
Podeli
Foto: Mino Surkala / Shutterstock.com
Foto: Mino Surkala / Shutterstock.com

Nakon što su tokom poslednjih nedelja mrežom kružile informacije o potpuno novoj generaciji gejming konzole kompanije Sony, PlayStationu 6, ove nedelje su se pojavile glasine da pre šestice japanska kompanija planira nadograđenu verziju PS5. Prema tim informacijama, razvoj PlayStationa 5 Pro već je u toku i na tržištu konzolu možemo očekivati krajem sledeće godine, dok PS6 ne bi trebalo očekivati pre 2028. godine.

Ali ni to nije sve što Sony priprema pa bi već ove godine u prodaji trebalo da se pojavi verzija konzole s odvojenim diskom, a proizvodnja takve verzije binavodno bila jeftinija.

Što se PS5 Pro tiče, ako se ova verzija konzole zaista pojavi u prodaji, niko ne bi trebalo da bude iznenađen. Naime, tri godine nakon što je Sony predstavio PlayStation 4, na tržištu se pojavila i verzija PS4 Pro s jačim hardverom. Ako su informacije o Pro verziji petice istinite, ona bi se na tržištu pojavila četiri godine nakon modela PS5, ali prethodni period su ionako obeležile nestašice čipova tako da su se planovi i raniji rokovi proizvodnje verovatno poremetili.

Ako se verzija Pro pojavi u prodaji, biće zanimljivo videti kolika će biti njena cena, odnosno da li će s dolaskom modela Pro, klasični PS5 pojeftiniti. Kada je Sony predstavio PlayStation 4 Pro, njegova cena je iznosila 400 dolara, što je identično ceni običnog PS4 modela kada je bio predstavljena, dok je ta cena vremenom snižena na 300 dolara.

Da li će se ista situacija ponoviti i sada, s PS5 (naravno, pod uslovom da Sony zaista predstavi verziju Pro), nije poznato pa s obzirom na trenutnu situaciju na tržištu i konstantna poskupljenja, ne bi smo se iznenadili kada bi cena petice ostala ista, dok bi model Pro bio još skuplji.

U izveštajima koji su dostupni na mreži ne spominje se kakve bi nove opcije mogla imati Pro verzija, ali jasno je da možemo očekivati snažniji hardver, još bolju grafiku i, verovatno, neku izmenu dizajna same konzole, odnosno ona možda bude tanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.