Monster Hunter Rise će uskoro postati najprodavanija igra kompanije Capcom

Monster Hunter Rise je dostigao još jednu veliku prekretnicu u prodaji prebacivši neverovatnih šest miliona primeraka u jednom mesecu. To je samo po sebi impresivan podvig, ali još je impresivniji kada pogledate istoriju Capcom-a.

Izvor: Nintendolife
Podeli
Foto: Daniel Fung / Shutterstock.com
Foto: Daniel Fung / Shutterstock.com

Ispostavilo se da Rise-ovih šest miliona prodatih igara, čini Monster Hunter Rise drugom Capcom-ovom najprodavanijom igrom na jednoj platformi. Gledajući spisak platinastih naslova kompanije, samo je klasik, SNES verzija Street Fighter II prodata više sa ukupno 6,3 miliona jedinica.

Ostale igre prodale su se mnogo više - Capcom-ova najprodavanija igra svih vremena je Monster Hunter: World sa 16,8 miliona, a ta brojka se i dalje penje, a mnoštvo Resident Evil igara prodate su u više od sedam miliona primeraka - ali su one u prodaji bile za više sistema, stoga su imale mnogo veću potrošačku bazu za kupovinu igara.

Rise je trenutno dostupan samo na Switchu, a sa još 300.000 dodatnih prodaja postaće najprodavanija igra koja je ekskluzivna za jednu platformu.

Naravno, sa verzijom Rise-a koja bi trebalo da se lansira na računaru 2022. godine, možda se situacija promeni. Ako ništa drugo, to sigurno pokazuje koliko obožavaoci Nintenda mogu biti gladni novih igara Monster Hunter.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 8 idi na stranu