Da li imate dovoljno jak PC za The Last of Us Part 1 igru?

Zbog popularnosti televizijskog serijala, The Last of Us Part 1 za PC je nedavno odložen za 28. mart, a Sony je objavio kakve konfiguracije za PC su nam potrebne u zavisnosti od željenih performansi.

Izvor: B92, bug.hr
Podeli
Foto: Girts Ragelis / Shutterstock.com
Foto: Girts Ragelis / Shutterstock.com

Kako je najavljivano u nekoliko navrata, The Last of Us Part 1 je trebalo da se pojavi u verziji za PC 3. marta, ali je sa dolaskom pomenutog datuma usledio hladan tuš nakon objave Naughty Doga da se izlazak ipak odlaže za 28. mart.

Razlog je prilično neobičan i kako kažu developeri ovog hita, kriva je popularnost televizijskog serijala koji trenutno ulazi u svoju završnicu. Ali u tadašnjem obraćanju javnosti su pomenuli i da će im te dodatne tri nedelje omogućiti da The Last of Us Part 1 isporuče na PC u najboljem mogućem izdanju.

Sada je igračima koji željno čekaju taj trenutak, Sony ponovio funkcije koje krase verziju za PC, počevši od podrške za ultraširoke ekrane, tehnologije AMD FSR 2.2 i Nvidia DLSS, kao i razna grafička podešavanja poput kvaliteta tekstura, senki, odsjaja i tako redom.

Uz to, kontrole preko tastature i miša će moći da se redefinišu, a verziju za PC je moguće igrati i uz podršku velikog broja kontrolera uključujući DualSense sa svojim haptičkim odzivom, nažalost, još uvek isključivo preko USB konekcije.

Uz ovaj podsetnik objavljeni su i detalji konfiguracija koje je potrebno posedovati što, kako je vidljivo u tvitu ispod, a zavise of željenih performansi. Ponovićemo i da je The Last of Us Part 1 za PC moguće rezervisati na Steamu i Epic Games Storeu.

Ahead of The Last of Us Part I hitting PC on March 28, learn about some of its key features and specs on our blog: https://t.co/2PBqtqP5LC pic.twitter.com/iY1bg1fYqr

— Naughty Dog (@Naughty_Dog) March 9, 2023

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.