Blizzard obećava: "Diablo IV neće biti kao Diablo Immortal"

Diablo IV će imati drugačiji sistem monetizovanja u odnosu na onaj koji poseduje Diablo Immortal, prema navodima iz Blizzarda.

Izvor: B92, Engadget
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Da budemo jasni, D4 je igra sa punom cenom kreirana za PC/PS/Xbox publiku" istakao je Rod Ferguson, generalni menadžer za Diablo franšizu, tokom nedavne Summer Game Fest prezentacije.

"Posvećeni smo tome da isporučimo izuzetnu ponudu sadržaja u godinama nakon objave, koji će se zasnivati na opcionoj kozmetici i ekspanzijama koje su vođene dobrom pričom", poručio je Ferguson.

Zajednica gejmera je saglasna da Diablo Immortal ima najagresivniji i predatorski sistem monetizovanja, koji je ikada viđen u nekoj Blizzardovoj igri do sada. Neka predviđanja sugerišu da je igraču potrebno oko 10 godina ili više od 110.000 dolara kako bi sakupio dovoljno "legendary gemova" da bi svog lika opremio najboljom mogućom opremom.

Od objave Immortala, Diablo fanovi su se plašili da bi Blizzard mogao da sličan sistem monetizovanja implementira i u Diablo IV, kada ovaj naslov bude debitovao tokom 2023. godine.

Ipak, izjava Fergusona ukazuje na to da će Diablo IV biti bliži Diablo III verziji igre, nego Immortalu. Diablo III nije imao mikrotransakcije, mada je objavljen sa kontroverznom aukcijskom kućom u okviru igre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.