"Fortnite" uz nova poboljšanja radi još bolje

"Epic Games" je objavio "Fortnite" zakrpu, koja se odnosi na performanse, tako da poboljšava rezoluciju i "frame rate". Cilj novog ažuriranja je da se izvuče više snage iz grafičkih kartica korisnika i da igra u postojećoj ili novoj rezoluciji ima ujednačen ili veći broj fejmova u sekundi, ali i da ima manje zastoja.

Izvor: The Verge
Podeli
Foto: Kate Krav-Rude / Shutterstock.com
Foto: Kate Krav-Rude / Shutterstock.com

Zakrpa će nadograditi rezoluciju za konzolu Nintendo Switch i to sa 1000x560 na 1170x660 u ručnom režimu i 1390x780 na 1560x880, kada je konzola na svom postolju. Prema saopštenju kompanije, to je povećanje piksela od 38 odsto u ručnom režmu.

Bez obzira na to, Fortnite će i dalje koristiti dinamičku rezoluciju kada je to potrebno iako kako kažu ređe, a u cilju održavanja konstantnog broja frejmova u igri - kada su u toku zahtevne scene sa mnogo igrača ili scene borbe sa velikim brojem kompjuterski generisanih likova.

4K stiže na Nintendo Switch tek sa dolaskom Switch Pro modela

U odnosu na druge platforme, Switch korisnici neće moći da iskoriste sve prednosti 4K rezolucije u toj battle royal igri - makar ne dok ne stigne Switch Pro. Ipak, ova nadogradnja ih stavlja u bolji položaj u odnosu na rivale.

Epic je takođe smanjio količinu prostora za skladištenje igre na kozoli Switch za oko 140 MB. Iako to nije veliko smanjenje u odnosu na ukupnu veličinu datoteke Fortnite od 11,2 GB, to oslobađa prostor za neke kratke klipove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 9 idi na stranu