Uskoro ćemo banane koristiti za upravljanje video-igrama

Sony je podneo zahtev za patent pod nazivom "sistem i metod za generisanje korisničkih unosa za video-igru" koji bi trebalo da omogući igračima da koriste uobičajene kućne predmete kao kontrolere, a dali su i primer kako bi banana mogla da se upotrebi za kontrolu video-igara.

Izvor: play.co.rs
Podeli
Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Cene modernih kontrolera su prilično visoke, pa ovo zvuči kao genijalna alternativa koja će gejming učiniti još pristupačnijim "običnom čoveku".

Kompanija u svom zahtevu upravo i napominje da izrada ovih periferija može da bude komplikovana u zavisnosti od modela, i iz tog razloga dosta košta. Idealno bi bilo kada bi korisnik mogao da koristi jeftin, jednostavan i neelektronski uređaj kao perifernu opremu, prenosi play.co.rs.

Patent funkcioniše tako što koristi kamere koje skeniraju i indentifikuju objekat u rukama igrača i onda prate njegovo kretanje. To znači da teoretski možete da koristite jastuk kao volan ili šargarepu za igranje Flight Simulatora.

Postojaće, verovatno, i mogućnost da se nekako dugmići nanesu na objekat za komplikovanije video-igre. Sony je u poslednje vreme počeo da iznenađuje sa inovacijama, počev od nove generacije VR sistema, a još ćemo videti da li će i novi patent dobiti zeleno svetlo.

Svakako zvuči kao zanimljivo rešenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 9 idi na stranu