PES još jednom "izvisio"

Liga šampiona neće se tako skoro videti u PES franšizi.

Tehnopolis

Izvor: play.co.rs

Sreda, 03.02.2021.

09:04

PES još jednom
Foto: Profimedia

Kompanija EA Sports je produžila ugovor o ekskluzivnosti u FIFA video-igrama na još nekoliko godina, što znači da će, zvanično, Liga šampiona biti dostupna jedino u naslovima ovog izdavača.

U nedavno potpisanom ugovoru nije navedeno koliko godina će trajati ekskluzivnost, ali FIFA igre će imati pravo i na Superkup i Ligu Evrope. U istoj objavi je otkriveno da će FIFA video-igre postati dostupne i na Google Stadia platformi, i to prvo FIFA 21, 17. marta, prenosy play.co.rs.

Takođe, saznali smo i da je šest fudbalskih video-igara je trenutno u razvoju u EA studijima i to prvenstveno za mobilne telefone.

Licenca za Ligu šampiona je postala ekskluzivna u FIFA franšizi od 2018. godine, kada je ponuda kod suparničkog PES-a postala oslabljena. Ranijih godina, obe strane su "ratovale" inovacijama i unapređenjima, a sada prednost prave kroz ekskluzivnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: