Neverovatan uspeh video-igre: Pola milijarde igrača u novembru

Zaraza pod nazivom Among Us ne jenjava, a video-igra socijalne dedukcije je imala oko pola milijarde aktivnih korisnika ovog novembra. Istraživačka firma Nilsen je objavila ove okvirne brojeve u svom izveštaju o digitalnom tržištu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 23.12.2020.

10:28

Neverovatan uspeh video-igre: Pola milijarde igrača u novembru
Ilustracija: Depositphotos/mikeshots

Iako je video-igra blago rečeno, neverovatno popularna, prihod koji generiše je relativno skroman. Ne postoje nikakvi vidovi moderne monetizacije, tako da je prirodno da beleži manju zaradu od konkurencije.

PC verzija je zaslužna za 64% prihoda u periodu od avgusta do novembra, iako ova populacija čini samo 3% ukupnog broja igrača. Video-igra je besplatna na mobilnim platformama iOS i Android od izlaska 2018. godine.

Among Us je tek ovog leta doživeo svemirski rast jer su strimeri, kreatori sadržaja i mnogi drugi počeli da je igraju na Twitch i Youtube platformama. Neki od dodatnih faktora su nezaobilazna pandemija i dostupnost, prenosi play.co.rs.

Mobilna verzija je skinuta 42 miliona puta u periodu od avgusta do septembra, što čini 70% ukupnih preuzimanja ovog naslova. Veoma je jednostavna i bilo ko može da se priključi, tako da smo mogli da vidimo i popularne sportiste i političare koji žele da se povežu sa većom ili mlađom publikom.

Iznenadni uspeh inspirisao je studio InnerSloth da izbace Among Us na različitim platformama. Naslov je dostupan i na Epic Games prodavnici i Xbox Game Pass-u, a Microsoft je potvrdio da stiže i na Xbox One i Xbox Series X/S konzole sledeće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: