Najbolje video-igre za decembar - 1. deo VIDEO

Poslednji mesec u godini je tu, a sa njim stiže i hladno vreme. Ako želite da budete kod kuće, na toplom, uz neku dobru video-igru, kolege sa portala play.co.rs su spremile top listu decembarskih naslova za vas. Predstavljamo vam prvi deo, a sutra nas očekuje i drugi.

Izvor: play.co.rs
Podeli
Foto: depositphotos/Vadymvdrobot
Foto: depositphotos/Vadymvdrobot

Worms Rumble – datum izlaska: 1. decembar – PC, PS4, PS5

Čuveni crvići se vraćaju, ali ne onako kako smo navikli na njih. Umesto klasične potezne borbe koja krasi starije naslove, u Worms Rumble je ubačena akcija u realnom vremenu, što video-igru čini praktično pucačinom.

Developer Team17 ovo naziva promenama za opšte dobro. Postojaće razne mape u ponudi, koncipirane kao arene za do 32 video-igrača u kojima će se nalaziti razna oružja, platforme i slična pomoćna sredstva za borbu.

Za sada su najavljena dva moda, klasični deathmatch, samo sa crvima, i Battle Royale, neizostavni za ovaj tip video-igara, s tim što je nazvan Last Worm Standing. Prva real-time Worms video-igra donosi prepoznatljiva oružja iz originala, dok je grafika naravno osvežena, piše play.co.rs.

Šteta je što više nema uživanja u dvoje, ali videćemo kako će Rumble proći kada izađe.

Twin Mirror – 1. decembar – PC, PS4, XBO

Kreatori Life is Strange vraćaju se sa potpuno novom avanturom u sličnom duhu. Video-igra Twin Mirror prati Sema, čoveka nakon raskida koji se po povratku u svoj rodni grad budi sa krvavim odelima i bez sećanja šta mu se desilo pre nego što je završio u krevetu.

Tu je zanimljiva mehanika prisećanja detalja iz prošlosti, što će biti ključni deo istraživanja. Kao što je slučaj sa većinom Dontnod video-igara, emocije protagoniste Sema će biti sastavni deo priče, dok će u zavisnosti od odluka tokom prelaska priče igrači stvarati određeni odnos sa stanovnicima malog gradića u Zapadnoj Virdžiniji.

Chronos: Before the Ashes – 1. decembar – PC, PS4, XBO, Switch

Ako vam naziv Chronos: Before the Ashes zvuči poznato, nemojte biti iznenađeni pošto se radi o video-igri blisko povezanoj sa Remnant: from the Ashes, pošto služi kao prequel za nju.

Ujedno, Chronos postoji još od 2016. godine, kada se pojavio samo za Oculus Rift VR uređaje, a studio Gunfire je sada donosi na ostale platforme. Radi se o atmosferičnoj RPG avanturi u kojoj glavni lik ima zadatak da spase svoje rodno mesto odlaskom na veliku avanturu u lavirnitnu.

Caka u gejmpleju je što igrače smrt skupo košta. Svako stradanje oduzima godinu života karakteru, a što više umire tim pre će ostariti i izgubiti pokretljivost i oštrinu. Pored melee oružja, na raspolaganju će biti i magije, kojima se više pribegava kada protagonista ostari.

Empire of Sin – 1. decembar – PC, PS4, XBO, Switch

Džon Romero, "otac" Doom franšize, ponovo radi na video-igrama, ali u ovom slučaju ne donosi revolucionarnu pucačinum već se bavi mafijaškim poslovanjem u doba prohibicije.

U pitanju je strategija inspirisana istoriji poznatim kriminalcima iz 1920. godine, kao što su bili Al Kapone, Goldi Garno i sličn. video-igraći će imati na raspolanju kriminalce sa kojima će se upuštati u turn-based borbe radi širenja kriminalne imperije.

U pauzi između borbe potrebno je obratiti pažnju na ekonomiju i poslovanje, za šta su zadužene RPG mehanike. Mislimo da do sada nije bilo ovakve strategije na tržištu i veoma nas interesuje da vidimo šta Romero donosi nakon duže pauze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 11 idi na stranu