Japanci "traže krv": Tvrde da su prevareni

Assassin’s Creed: Valhalla dostupna je za igrače širom sveta još od prošle nedelje. Međutim, u Japanu, mnogi imaju prigovor na nedostatak efekta prskanja krvi tokom borbe.

Izvor: B92, Kotaku
Podeli

Ubisoft Japan je objavio da postoje razlike između severnoameričke i japanske verzije, poput ženskog lika u toplesu koji je je u japanskom izdanju ipak nešto manje "provokativno" obučen. Međutim, u tom saopštenju ništa se ne govori o nedostatku krvi.

Japanska verzija AC: Valhalla, naime, ima opciju da se uključe efekti prskanja krvi prilikom borbe. Međutim, čak i dkada je ta opcija uključena, ništa se ne menja, kao i da nije.

Dok su neki igrači pokušali na društvenim mrežama da saznaju da li je u pitanju nenamerna greška, drugi su imali manje strpljenja, pa su tako na Amazonu ocenili novi Assassin's Creed najmanjom mogućom ocenom - jednom zvezdicom.

Njihovo obrazloženje bilo je to što, da su znali za ovo, možda ne bi ni kupili video-igru, pa se tako u komentarima nisu ustručavali da nazovu Ubisoft "prevarantima".

U saopštenju koje je Ubisoft Japan izdao povodom nezadovoljstva korisnika, piše da je bilo neophodno ukloniti krv kako bi video-igra uopšte i mogla da dobije odobrenje da bude objavljena u ovoj zemlji.

Međutim, posebno je zanimljivo što Ubisoft tvrdi kako je sve to odrađeno u konsultacijama sa regulatornim telom u Japanu koje je zaduženo za takve stvari, pod nazivom CERO. Sa druge strane, CERO tvrdi da ih niko nije kontaktirao.

Kako će se ovo klupko odmotati, to još ne znamo, ali je sigurno da potezi poput ovog, a naročito "ping-pong" kada je odgovornost u pitanju, mogu brzo da iscrpe strpljenje igrača i negativno da utiču na reputaciju kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 12 idi na stranu