Japanci "traže krv": Tvrde da su prevareni

Assassin’s Creed: Valhalla dostupna je za igrače širom sveta još od prošle nedelje. Međutim, u Japanu, mnogi imaju prigovor na nedostatak efekta prskanja krvi tokom borbe.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 19.11.2020.

15:23

Default images

Ubisoft Japan je objavio da postoje razlike između severnoameričke i japanske verzije, poput ženskog lika u toplesu koji je je u japanskom izdanju ipak nešto manje "provokativno" obučen. Međutim, u tom saopštenju ništa se ne govori o nedostatku krvi.

Japanska verzija AC: Valhalla, naime, ima opciju da se uključe efekti prskanja krvi prilikom borbe. Međutim, čak i dkada je ta opcija uključena, ništa se ne menja, kao i da nije.

Dok su neki igrači pokušali na društvenim mrežama da saznaju da li je u pitanju nenamerna greška, drugi su imali manje strpljenja, pa su tako na Amazonu ocenili novi Assassin's Creed najmanjom mogućom ocenom - jednom zvezdicom.

Njihovo obrazloženje bilo je to što, da su znali za ovo, možda ne bi ni kupili video-igru, pa se tako u komentarima nisu ustručavali da nazovu Ubisoft "prevarantima".

U saopštenju koje je Ubisoft Japan izdao povodom nezadovoljstva korisnika, piše da je bilo neophodno ukloniti krv kako bi video-igra uopšte i mogla da dobije odobrenje da bude objavljena u ovoj zemlji.

Međutim, posebno je zanimljivo što Ubisoft tvrdi kako je sve to odrađeno u konsultacijama sa regulatornim telom u Japanu koje je zaduženo za takve stvari, pod nazivom CERO. Sa druge strane, CERO tvrdi da ih niko nije kontaktirao.

Kako će se ovo klupko odmotati, to još ne znamo, ali je sigurno da potezi poput ovog, a naročito "ping-pong" kada je odgovornost u pitanju, mogu brzo da iscrpe strpljenje igrača i negativno da utiču na reputaciju kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: