Preprodavci trljaju ruke: Nove konzole prodaju za 10.000 dolara

Nova generacija Xbox i Playstation konzola zvanično je stigla u prodaju u većini zemalja, a mnogi imaju problema u pokušaju da dođu do svog next-gen ljubimca zbog velike nestašice zaliha.

Izvor: play.co.rs
Podeli
Foto: depositphotos/DecaStock
Foto: depositphotos/DecaStock

I pored toga što su proizvodni kapaciteti duplirani, svaka konzola čim se nađe na polici biva praktično istovremeno prodata, a neka predviđanja navode da će Sony i Microsoft tržište zadovoljiti tek tokom 2021. godine, piše play.co.rs.

Ova situacija, sa brojnim fanovima koji uporno pokušavaju da dođu do svog primerka, omogućila je da biznis preprodaje konzola na sajtu eBay procveta.

Takozvani "scalperi", osobe koje kupuju gomilu robe samo sa ciljem preprodaje, na eBay platformi prodaju Playstation 5 konzole, kao i Xbox Series X po nenormalno visokim cenama, i to za 10-15 puta više od 500$, koliko je preporučeno od strane proizvođača.

Trenutno, pretraga za Playstation na eBayu daje čak 8,700 rezultata, a početna cena je 800 dolara.

Cena Playstation 5 konzole ovde dostiže enormne vrednosti, cena od 5000 dolara za nju je prisutna kod velikog broja prodavaca, a prisutan je i solidan broj onih koji konzolu prodaju za više od 10.000 dolara, što je zaista neverovatno.

Situacija sa Xbox Series X je slična, pa samo jedna konzola košta od 5.000 do 8.000 dolara.

Preprodavci će zadovoljno trljati ruke, ali ostaje da se vidi samo da li je neko spreman da izdvoji nekoliko hiljada dolara samo kako bi kupio novu konzolu što pre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 12 idi na stranu