Sony pokazao kako izgleda PlayStation 5 interfejs VIDEO

Sony je bio neobično stidljiv kada je u pitanju korisnički interfejs za novi PlayStation 5, ali sada konačno imamo priliku da vidimo kako izgleda.

Izvor: B92
Podeli
Foto: depositphotos/gdolgikh
Foto: depositphotos/gdolgikh

Manje-više stvari izgledaju isto kao i kada je PS4 u pitanju, uz nekoliko sitnih kozmetičkih izmena. Poznata "Home" opcija i dalje je tu, a sada je dodat i Control Center iz kog možete da pristupite raznim funkcijama.

Video-igre i aplikacije imaće istaknute "Aktivnosti", što zapravo predstavlja "mogućnosti" i "prekretnice" izdvojene kao kartice. Nećete videti samo koliko vam treba do sledećeg nivoa ili kraja zadatka, već ćete moći i da dobijete spoiler-free uputstva i savete ako imate PlayStation Plus pretplatu, prenosi Engadget.

Brže će se učitavati poruke, snimci ekrana i video-snimci, najavio je Sony. Možete da pričate sa prijateljima, a poruke mogu i da sadrže "spoiler alert" ako šaljete nešto što može da im pokvari uživanje u igranju.

Nakratko smo mogli i da vidimo kako izgleda PlayStation Store, mada ništa više osim "Must see" odeljka nije bilo otkriveno.

strana 1 od 12 idi na stranu