Majkrosoft bacio rukavicu Soniju: Otkriveno kada izlazi Xbox Series X

Kako nam se približava kraj ove turbulentne 2020. godine, tako je sve bliži dolazak najnovije generacije konzola koju sačinjavaju Playstation 5 i Xbox Series X.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 13.08.2020.

10:42

Default images

Obe strane i dalje kriju većinu ključnih detalja vezanih za svoje nove predstavnike brenda, iako dizajn već znamo. Ono što je daleko bitnije je cena i datum izlaska, pošto se do sada govori samo o prazničnoj sezoni kao periodu kada možemo očekivati izlazak.

Sada je Microsoft rešio da otkrije nešto konkretniji period izlaska, ali ne i tačan dan. U specijalnoj objavi na Xbox sajtu, sada stoji da Xbox Series X konzola dolazi u novembru.

Novembar je ustaljeni mesec kada su u pitanju dolasci Xbox konzola, pošto je originalni Xbox izašao 15. a Xbox 360 i Xbox One 22. novembra. Vrlo je verovatno da će Microsoft pratiti iste datume, pa tako Xbox Series X možemo očekivati u drugoj polovini ovog meseca, prenosi play.co.rs.

Jedan od potencijalnih datuma je i 20. novembar, ili praktično bilo koji datum u susret Danu zahvalnosti.

Otkriveno je i da će na hiljade video-igara biti dostupno od prvog dana za igranje putem Xbox Series X, pre svega zahvaljujući backwards compatibility tehnologiji.

Što se tiče noviteta, preko 50 novih video-igara je planirano do kraja godine koje su optimizovane za XSX, tu je i niz potpuno novih naslova/ekskluziva, kao što su Scorn, The Medium i slično, sa sve 40 video-igara koje su se ranije pojavile, a optimizovane su do maksimuma.

Jedna od video-igara iz te cifre neće biti Halo Infinite, koji je prvobitno važio za predvodnika brenda. Odlaganje za 2021. godinu dolazi nakon negativne reakcije publike na prikazani gejmplej, kao i kako bi developeri u narednim mesecima posvetili više pažnje na poboljšanje proizvoda.

Jedan od ranijih planova od kojeg se odustalo je bio da Xbox Series X konzola postane dostupna još od avgusta, što bi dalo prednost u odnosu na Soni, ali to jednostavno nije bilo moguće izvesti zbog koronavirusa i niza pratećih tehničkih poteškoća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: