Sin "spiskao" životnu ušteđevinu porodice: Sav novac donirao gejmerima

Novac nije nimalo lako zaraditi, ali ga je zato izuzetno lako potrošiti - naročito ako nije vaš.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 12.08.2020.

14:01

Sin
Foto: depositphotos/Gorodenkoff

Ovu, takoreći, mudrost, iskusila je na svojoj koži jedna majka iz SAD, čiji je sin uspeo da spiska ni manje ni više nego 20.000 dolara kroz donacije upućene strimerima na Twitch gejming platformi.

Do ovoga je došlo tako što je klinac ugrabio debitnu karticu, i kroz laki proces je omogućio da njome čašćava niz strimera, kao što su Tfue, Ewokttv, Kurt Benkert i drugi.

Ono što je dodatno zanimljivo u ovom slučaju, jeste to što je ova vrtoglava cifra skinuta sa kartice za svega 17 dana. Darežljivo dete je svakog dana strimerima slalo preko 1000 dolara.

Majka tog deteta je, šokirana saznanjem da je ostala bez "višegodišnje ušteđevine", krenula u borbu da povrati novac koji otišao na Twitch. U samom početku pozitivnih rezultata nije bilo, prenosi play.co.rs.

Rešenje za problem pronašla je u jednoj objavi na Redditu, gde joj je jedan korisnik objasnio da nema potrebe kontaktirati Twitch, već firmu Xsolla koja se primarno bavi transakcijama. Sav protraćeni novac je vraćen, dok je sin, iako verovatno nije bio svestan šta čini, dobio kaznu i poslat je na savetovanje.

Šta biste vi uradili u ovoj situaciji?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: