Zahvaljujući besplatnom darivanju na Epic Store, GTA 5 se sada još bolje prodaje

Možda i najveća vest godine, jeste ona od pre nekoliko meseci da je GTA 5 besplatan putem Epic Games Store. To pompezno darivanje kompanije Epic Games dovelo je do ogromnog interesovanja, pošto se ipak radi o najpopularnijoj igri decenije, što je rezultiralo u višesatnim problelima tokom upotrebe same platforme.

Izvor: play.co.rs
Podeli
Ilustracija/Foto: depositphoto/Oleruzh
Ilustracija/Foto: depositphoto/Oleruzh

Još tada se znalo da neće to naškoditi mnogo kompanijama Rockstar i Take-Two, već je to ulaznica u GTA Online svet i dalju zaradu kroz mikrotransakcije. A sada, nekoliko meseci kasnije, vidimo besplatno deljenje GTA 5 čak i nije uticalo na dalju prodaju, već ju je zapravo poboljšalo.

U finansijskim rezultatima izdavača Take-Two, otkriveno je da se GTA 5 neposredno nakon promocije prodavao bolje nego u istom periodu prošle godine, ali nisu izdate zvanične cifre za poređenje. Otkriveno je da je sveukupni broj prodatih primeraka Grand Theft Auto 5 dostigao 135 miliona, povećanje od 5 miliona u odnosu na cifru sa kraja maja.

Takođe, jaka prodaja i darivanje na Epic Games Store, doveli su do rekordne potrošnje novca unutar GTA Online, kao i velikog broja prisutnih igrača.

Zahvaljujući količini novca koju GTA 5 donosi Rockstaru, logično je što se ne žure da donesu Grand Theft Auto 6, već se fokusiraju na novi sadržaj za Online komponentu. Do kraja godine treba da se pojavi i najveća ekspanzija do sada, koja navodno u igru donosi Liberty City, sa sve Nikom Belićem, a za narednu je već u planu meki remaster za PS5 i Xbox Series X, piše play.co.rs.

strana 1 od 11 idi na stranu